Karaoke gyűjteményt jelentettek meg egyházi énekekből

— Felvéve: , , , , , ,
Létrehozás: 2010. január 29., 10:38 Legutolsó módosítás: 2010. január 29., 10:38

Mannheim – Sokszor a templomban való éneklés nehézkes és nem oly egyszerű, ezért aztán a németeknél egy DVD-t jelentettek meg, amelyen egyházi dalok hallhatóak, ám ezúttal gyakorlásképpen otthon együtt is lehet ezeket énekelni, mert a daloknak karaoke verziója is van. Forrás: epd.de, evangelisch.de

Günther Brecht először csak a gyerekeinek és a barátainak akart örömöt okozni a karácsonyi dalokat tartalmazó DVD-vel. Azt tapasztalta, hogy karácsonykor az első versszak után már nem tudták tovább énekelni az egyházi énekeket.

A 63 éves mannheimi lemezkiadó tavaly családjának és barátainak egy karaoke DVD-t készített ajándékba, hogy otthon is gyakorolni lehessen ezeket az egyházi dalokat. A DVD azonban annyira sikeres lett, hogy közben már 120.000 példányban adták el. A gyerekei az iskolában továbbadták, lemásolták társaiknak is a DVD-t és így egyre terjedt. Sőt már az interneten is árusítani kezdték.

A szomorú az, hogy egy üzletember a DVD-n található dalokat felhasználva, saját DVD-t adott ki a dalokból, így Brecht most pereskedni is kényszerül. De Brecht, aki egy rocker és biciklis magazint is kiad, nem adta fel: a karácsonyi válogatás mellett most az evangélikus egyház alap énekeinek kiadására készül és ebben számos gyülekezet is támogatja őt, akik saját kórusaikat és templomaikat is rendelkezésére bocsántanák ehhez.

„Az éneklés boldoggá tesz, hitetad és közösséget épít” – valjja Brecht, aki már gyerekdalokat tartalmazó karaoke DVD-t is adott ki.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben