Karácsonyi békeüzenet Betlehemnek

Létrehozás: 2008. december 04., 14:25 Legutolsó módosítás: 2008. december 04., 14:25

Betlehem - A világ minden részéről érkező imák, fohászok kinyomtatva, személyes üzenetként jutnak el Betlehembe. A kezdeményezésben bárki részt vehet, Betlehem népe örömmel fogadja majd a más országokban élő hívek hozzájuk küldött imáit. Forrás: Magyar Kurír

Karácsonyi békeüzenet Betlehemnek

Betlehem

Nyolcadik éve, hogy az Egyházak Ökumenikus Tanácsa, valamint a Palesztin és Izraeli Ökumenikus Fórum kezdeményezése, az „Ima Betlehem békéjéért” megvalósulhat. A program advent első vasárnapján vette kezdetét a „Pax Christi International” katolikus békemozgalom támogatásával.

„Betlehem népe örömmel fogadja majd a más országokban élő hívek hozzájuk küldött imáit, amelyek egyben bátorító üzenetként is szolgálnak karácsony ünnepének alkalmával. E békeüzenetek ugyanis segíthetik feloldani azt a mára kialakult elszigetelt helyzetet, amelyben a betlehemi polgárok élnek” – olvasható az Egyházak Ökumenikus Tanácsának közleményében.

A világ minden részéről érkező imák, fohászok kinyomtatva, személyes üzenetként jutnak el Betlehembe. A kezdeményezésben bárki részt vehet, aki elküldi gondolatát, imáját az aei[kukac]p-ol.com e-mail címre december 25-éig (a nyugati keresztények) illetve január 7-éig (a Keleti Egyházak) karácsony ünnepéig. Az üzenetek olvashatók lesznek a www.aeicenter.org és a www.paxchristi.net internetes oldalakon is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben