Kalózok elől kell kitérnie a kórházhajónak

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. január 30., 15:47 Legutolsó módosítás: 2009. január 30., 15:49

Santa Cruz - Azért, hogy elkerülje az esetleges kalóztámadásokat, az Africa Mercy nevű keresztény kórházhajónak a tervezettnél nagyobb kitérőt kell tennie. Forrás: idea.de

Tim Tretheway kapitán Peter Wooding brit újságírónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy A teneriffai Santa Cruz kikötőjéből szeretnének eljutni a nyugat-afrikai Beninbe és eredetileg kilenc naposra tervezték az utazást.

Ám az afrikai partoknál garázdálkodó kalózokat el kell kerülniük, ezért inkább a nyílt óceán felé veszik az irányt, nagyobb ívben, mint azt tervezték.

A hajó decemberig Beninben marad majd, fedélzetén több mint 400 kereszténnyel, akik között a személyzeten kívül főleg orvosok és ápolók vannak. A legtöbben közülük önkétes alapon vállalták a munkát, azaz semmiféle fizetést nem kapnak munkájukért.

Beninben több ezer rászorulót fognak majd ingyen ellátni.

Az Africa Mercy hajót 2007-ben állították forgalomba. Előtte az 1980-ban épített hajó dániai vonatokat szállított Warnemünde és Gedser kikötői között. A hajót aztán több mint 44 millió euróért átépítették, és most hat műtő is van benne, 78 betegágy, valamint röntgen, kompjúteres tomográf, fogorvosi rendelő és gyógyszertár is.

Az Africa Mercy a keresztény alapítású Mercy Ships szervezet tulajdona, amelynek tagjai hajókon szolgálnak és a 30 évvel ezelőtti alapítás óta már több mint 70 országban, több mint 1,5 millió ember kezelését végezték el, valamint 5,5 millió ember életét tették könnyebbé. A szervezet részt vesz a fejlődő országokban kutak építésében és a képzés támogatásában is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben