Kadhafi: Jézus hasonmását feszítették meg

Létrehozás: 2009. november 16., 22:11 Legutolsó módosítás: 2009. november 16., 22:12

Róma – Muammar al-Kadhafi több száz vonzó fiatal nő között töltött több órát Rómában vasárnap este, arra buzdítva őket, hogy térjenek át az iszlámra. Az olasz média hétfői beszámolói szerint a líbiai elnök arról is beszélt, hogy Jézust nem keresztelték meg, egy hasonmása esett át a ceremónián. Forrás: MTI, NOL

Az észak-afrikai ország vezetője az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csúcstalálkozójára érkezett az olasz fővárosba, ahol találkozójára a válogatott fiatal nőkkel sor került. A vallási kérdésekről tartott előadáson legalább 170 centiméter magas, 18 és 35 év közötti nők vehettek részt. A libiai forradalom vezetője elegáns öltözék viselését írta elő számukra, miniszoknyát vagy mélyen dekoltált ruhát nem viselhettek. A nőket egy hosztesszügynökség válogatta, amely azt ígérte a jelentkezőknek, hogy 50 eurót és „egy kis líbiai ajándékot” fognak kapni.

A megjelent hölgyek között volt a Corriere della Sera című lap egy inkognitóját őrző munkatársa, aki fényképeket készített és tudósított az eseményről. A riporternő szerint a legtöbb résztvevő arra számított, hogy egy olyan VIP-partira érkezik, amilyenről például Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök híresült el a közelmúltban, ehelyett egy nagy üres teremben várakoztatták őket, amíg meg nem érkezett a líbiai vezető, aki egyebek közt Líbiáról és a nők iszlámban betöltött szerepéről tartott nekik fejtágítót.

Kadhafi hosszasan beszélt olaszországi útjairól, találkozásairól Silvio Berlusconi kormányfővel, majd ecsetelni kezdte az iszlám alapvetéseit. Kadhafi a nők iszlám világban játszott szerepéről azt mondta: „A nők oldalán állok, hiszem, egyenlő jogokat és kötelességeket kell biztosítani a nők és a férfiak számára. A nők kötelességeit ugyanakkor sajátosságaikhoz kell igazítani”.

Többeket megbotránkoztatott a líbiai vezető előadásának „keresztényellenes" színezete: „Önök azt is hiszik, hogy Jézust megkeresztelték, pedig ez nem így van. Isten a mennybe emelte őt, megkeresztelni pedig egy olyan embert kereszteltek meg, aki hasonlított rá. A zsidók meg akarták ölni Jézust, mert ő a helyes útra akarta terelni Mózes vallását. Jézust a zsidóknak küldték, Mohamedet viszont az egész világnak. Bárki, aki nem Mohamed útját követi, hibát vét” – magyarázta a vezető.

A hölgyek két órán át hallgatták a politikust, aki előadása végén az iszlámra való áttérésre szólította fel őket; búcsúzóul a Korán, illetve Kadhafi-idézetek egy-egy példányával távozhattak. A beszámolók szerint a részvevőket nem nyűgözte le a Líbia római nagykövetségén tartott est, „még egy pohár vizet sem adtak” nekik.

Úgy tudni, hogy Kadhafi több hasonló találkozót tervezett, a Hostessweb összesen 500 fiatal nőt toborzott.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben