Játékok és fapadok lesznek a vatikáni karácsonyfából

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. december 15., 11:22 Legutolsó módosítás: 2008. december 15., 11:23

Róma - Újrahasznosítja a Vatikán karácsony után a római Szent Péter téren felállított 33 méter magas fenyőfát. A dél-ausztriai fenyvesekből származó, 120 éves fából az ünnep után a tervek szerint játékokat készítenek rászoruló gyerekeknek, illetve kerti bútorokat iskoláknak. Forrás: MTI, hirsarok.hu

Játékok és fapadok lesznek a vatikáni karácsonyfából

A karácsonyfa - Vatikán

A Vatikán karácsonyfáján szombaton este kigyúltak a fények: a fehér lámpafüzér mellett kétezer arany- és ezüstszínű üveggömb díszíti a vörös lucfenyőt, amelynek csúcsán fehér csillag ragyog. A harmadik advent előestéjén kigyúlt fényáradatot több száz ausztriai zarándok köszöntötte, karácsonyi dalokat énekelve a szemerkélő esőben.

Ez a fa a legmagasabb azóta, hogy II. János Pál pápa 1982-ben először állíttatott fel karácsonyfát a Szent Péter téren. Utóda, XVI. Benedek még pénteken fogadta az Ausztriából érzkezett zarándokokat, köszönetet mondva nekik a fenyőért. Mint mondta, mindig örömmel tölti el, amikor ablakából kitekintve megpillantja az impozáns méretű karácsonyfát.

A lucfenyő közelében állították fel az életnagyságú vatikáni betlehemet, erről azonban majd csak a szentestén kerül le a ponyva.

A Vatikán az utóbbi időben több "zöld" intézkedést hozott a környezet védelme érdekében. Néhány hete például nagy méretű napelemeket helyeztek üzembe a vatikáni audienciaterem tetején. Egyúttal bejelentették: a Vatikán nagy teljesítményű naperőmű felépítését tervezi Rómától északra, a Vatikáni Rádió átjátszóállomása körüli birtokon. A Szentszék reményei szerint a katolikus egyház fővárosa hamarosan akár napenergia-exportőrré is válhat.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben