Járhatott-e Jézus Angliában?

Létrehozás: 2009. december 14., 11:56 Legutolsó módosítás: 2009. december 14., 22:52

London – Egy új dokumentumfilm szerint igen: az alkotók szerint William Blake Jeruzsálem című költeménye a valóságot örökítette meg. Forrás: dailytelegraph.co.uk, mult-kor.hu

A dr. Gordon Strachan által rendezett And Did Those Feet című dokumentumfilmben a William Blake által írt, Jeruzsálem című, 1820-ban írt költeményben bemutatott történetet járták körül. A legenda szerint ugyanis Krisztus Aritmateai Józseffel több nyugat-európai ország területét is felkereshette. Erre azonban semmilyen régészeti bizonyítékkal nem rendelkeznek, és „Jézus saruja sehol nem került elő”.

A szakértők elképzelhetőnek tartják, hogy eljutottak Angliába is, mert a szigetország a korban a legfontosabb „tudásközpontok” egyike lehetett, és Krisztus életének ismeretlen éveiben világszerte ezeket a helyeket kereshette fel.

A film bemutatja hogy 597-ben már Ágoston, Canterbury érseke is hallott arról, hogy Jézus is járt Angliában, illetve ő a pápának még azt is megírta, hogy a Megváltó Glastonburyben egy kápolnát épített. A film szerint erre az apró épületre emelhették a későbbi apátságot.

A vers fordítási kísérletei

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben