Ishmael Noko együttérez a nigériai vérengzések áldozataival

Létrehozás: 2010. március 14., 11:14 Legutolsó módosítás: 2010. március 14., 11:15

Genf – Dr. Ishmael Noko, a Lutheránus Világszövetség főtitkára a legújabb észak-nigériai vérengzésekkel kapcsolatban együttérzését fejezte ki az érintettek felé. Forrás: LWI, evangelikus.hu

Noko imádságaiban hordozza az indiai vérengzés keresztény áldozatait és azt követelte ezzel összefüggésben, hogy az ország politikai és vallási vezetői fogjanak össze, dolgozzanak együtt azon, hogy ezt a problémát végre megoldják és értelmes válaszkereséssel elősegítsék a békét és igazságosságot.

Noko nyilatkozatot adott ki március 12-én, amikor értesült arról, hogy Nigériában a konfliktus egyre élesebbé válik: „Mélyen megráztak a Nigériában történtek és a halálról, sérülésekről, fájdalomról és pusztulásról készült képeket látva el kell, hogy mondjam, az erőszak és a bosszú tragikus következményeit immáron nem nézhetjük tétlenül.”

A médiumokban megjelent értesülések szerint március 7-én több száz civilt öltek meg az észak-nigériai Jos (Plateau szövetségi állam) közelében. Hasonló erőszak történt már ezév januárjában is.

Az országban történő ismétlődő erőszakos cselekedetekkel kapcsolatban a „Tarayyar Ekklesiyoyin Kristi a Nigeria” (TEKAN), a Nigéiában lévő keresztény egyházakat tömörítő szervezet adott ki jelentést.

A Lutheránus Világszövetségnek két tagegyháza is van az országban: a Nigériai Krisztus Lutheránus Egyháza és a Nigériai Lutheránus Egyház. Ez utóbbi a TEKAN tagegyháza is egyben.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben