Írországban a többség támogatja a házasság intézményét

Létrehozás: 2009. március 08., 21:37 Legutolsó módosítás: 2009. március 08., 21:58

Dublin – Az Iona Intézet Írországban végzett felmérése szerint az írek kb 60%-a szerint jobb a gyermek számára, ha szülei házasok. Forrás: Magyar Kurír, Totalcatholic.com

A megkérdezettek 53 százaléka szerint a házasság társadalom számára is jobb, mint az együttélés, és 92 százalékuk mondta, hogy a gyermeknek joga van mindkét szülővel együtt élni.

A keresztény konzervatív intézet vezetője szerint a közeljövőben az ír társadalomnak sok családdal kapcsolatos vitás kérdésben kell döntenie. A felmérés eredményei igazolják: annak ellenére, hogy a társadalomban egyre erősödő nyomás tapasztalható az élettársi kapcsolatok házassággal egy szintre emeléséért, a házasságnak a jövőben is kitüntetett védelmet kell élveznie, mivel a többség értéket lát benne – írja a Totalcatholic.com.

Az élettársi kapcsolatok száma ugyan a legutóbbi 2006-os népszámlálás szerint tíz év alatt négyszeresére nőtt, a házasságkötések azonban egyre gyakoribbak; 2007-ben például 34 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint 1998-ban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben