Ieronimosz athéni érsek szoros együttműködésre számít a Görögországi és az Orosz Egyházak között

Létrehozás: 2009. március 10., 10:23 Legutolsó módosítás: 2009. március 10., 10:24

Athén – Ieronimosz athéni érsek és Oroszország görögországi nagykövetének találkozóján az athéni érsek kijelentette, hogy szoros együttműködésre számít az Orosz Orthodox Egyház új elöljárójával, Őszentsége Kirill patriarchával – adta hírül a TASZSZ orosz hírügynökség. Forrás: szimandron.hu

Ieronimosz athéni érsek szoros együttműködésre számít a Görögországi és az Orosz Egyházak között

Ieronimosz érsek

V. Chhikvisvili, Oroszország új athéni nagykövete udvariassági látogatást tett Őboldogságánál, Ieronimosz athéni érseknél. „A találkozó során a nagykövet biztosította a Görögországi Orthodox Egyház elöljáróját, hogy görögországi munkájának egyik legfontosabb célja Oroszország és Görögország egyhitű népei közötti hagyományosan jó viszonyok megőrzésének és fejlesztésének elősegítése”. V. Chhikvisvili orosz követ Kirill moszkvai patriarcha nevében egyúttal átadta Ieronimosz érseknek Oroszországi látogatásra történő meghívását.

A Görögországi Orthodox Egyház elöljárója elmondta, hogy szoros együttműködésre számít az új orosz egyházfővel, akivel korábban is többször találkozott már. Ieronimosz érsek hangsúlyozta az orthodox egyházak és népek egységének megerősítését, amely különleges fontosságot nyer a mostani nehéz körülmények között. V. Chhikvisvili egyúttal meghívta a Görögországi Orthodox Egyház elöljáróját és a Szent Szinódus tagjait az Orthodoxia Ünnepén a nagykövetségen tartott hagyományos ebédre. A meghívást az érsek köszönettel elfogadta.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben