Idén is keresztre feszítéseket tartottak a Fülöp-szigeteken

Létrehozás: 2010. április 02., 09:17 Legutolsó módosítás: 2010. április 02., 09:34

Jézus Krisztus szenvedéseire emlékezve idén nagypénteken is férfiak és nők feszítették magukat keresztre a Fülöp-szigeteken. Forrás: MTI, hvg.hu

Az északon fekvő Pampanga és Bulacan tartományokban már kora reggel több ezren keltek útra, hogy szemtanúi legyenek a húsz férfi és legalább egy nő megpróbáltatásainak. A rituálénak nagy múltja van a túlnyomórészt katolikus Fülöp-szigeteken. Az egyház ellenzi a szokást, de nem tesz sokat a véres látványosság megakadályozására.

A keresztre feszítések során az önként vállalkozó hívőket fakeresztekre szögezik fel, a részvevők engesztelésként tekintenek tettükre. "A Fülöp-szigeteken egyre többen szenvedik meg a gazdasági válságot, nő a bűnözés, és sokan elvesztik az istennel szembeni alázatosságot. Remélem, hogy áldozatom megsegíti az emberiséget" - mondta Rolando Bautista, egyike azoknak, akik vállalkoztak a fájdalmas procedúrára. Az ötgyerekes, 39 éves férfi már több alkalommal megfeszítette magát.

A keresztre feszítések az elmúlt években valóságos turisztikai látványossággá nőtték ki magukat, tavaly már külföldiek is vállalták a megpróbáltatásokat. Helyi beszámolók szerint idén mintegy 30 ezer külföldi vándorolt a szigetországba, hogy bepillantson helyi húsvéti szokásokba.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Csak a Fiúra tekint!

Elküldte Rácz Lajosné idő 2010. április 02., 13:59
Nincs nagyobb dolog amitől ennyire iszonyodna Isten! Leírhatatlan iszonyattal és utálattal még a fejét is elfordítja az Atya!

?

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2010. április 02., 14:04
Engem is elborzaszt, hogy itt emberek szenvednek egy fajta turisztikai látványosság keretében. Akkor, amikor Jézus halálára kellene figyelni és annak értelmére. De hogy jómagam, az Atyaisten nevében bármiféle kijelentést tegyek ezzel kapcsolatban, attól éppúgy ódzkodom, mint ezektől az önkéntes, önmagukat keresztrefeszítőktől. Kicsoda az ember, hogy magát Istenné teszi?

A Szentlélek bennünk lakozik

Elküldte Rácz Lajosné idő 2010. április 02., 14:27
Hargitai Blanka

A Vigasztaló

Csak Jézus az, ki megvigasztal.
Mindent Ő teremtett, és igazi jó barát.
Ő vezet Téged, s keze el nem hagy.
Nagyon szeret, meghalt a keresztfán.

Isten, Uralkodó Atya. Hatalmas,
Uralkodik minden felett.
Mégis szeret, megmenteni akart
Midőn od\'adta a Fiát Éretted.

Szentlélek, az ki mindig Veled van.
Ki mindig kész, s megvigasztal.
Ő az, ki sír Veled, ha szomorú vagy.
Meggyógyít, bátorít, s mindig Benned marad.

Ez az Isten Evangéliuma

Elküldte Rácz Lajosné idő 2010. április 03., 20:55

 „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta,
hogy valaki hisz ő benne,
el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
(János 3,16.)
 

Kicsoda az ember, hogy Isten ennyire szereti?

Elküldte Rácz Lajosné idő 2010. április 03., 20:50
"Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja Őt, nem is ismeri, ti azonban ismeritek Őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz."/János14,16-18./"Amikor azonban eljön Ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra, mert nem Önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém, ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. /János 16,13-15./