Háromezer embert kereszteltek meg Hongkongban húsvétkor

Létrehozás: 2010. április 08., 10:30 Legutolsó módosítás: 2010. április 08., 10:32

Hongkong – John Tong, a Hongkongi Egyházmegye püspöke húsvétra írt pásztorlevelében fejezte ki az egyház örömét a felnőtt keresztelkedők nagy száma miatt. Forrás: Magyar Kurír, Vatikáni Rádió

„Isten áldásával a Hongkongi Egyházmegye húsvét vigíliáján nagy szeretettel köszönti a katolikusok családjában a háromezer új megkereszteltet” – ezekkel a szavakkal kezdte John Tong püspök pásztorlevelét annak alkalmából, hogy ez évben, minden eddigi számot meghaladva, több mint háromezer felnőtt keresztelkedett meg az egyházmegyében.

A hongkongi katolikus egyház jelenleg mintegy 350 ezer hívet számlál. Amint azt Tong püspök is kiemeli levelében: az egyházmegyében több mint ezer iskolában körülbelül 580 önkéntes katekéta készíti fel a keresztségre készülőket. Áldozatos és elszánt munkájukért Tong püspök köszönetét fejezi ki, valamint az evangéliumi üzenet terjesztésére hívja az egyházmegye minden tagját. „A keresztények legfontosabb feladata, missziója, hogy megismertessék Jézust a világgal” – hangsúlyozta John Tong püspök.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben