Harmincezer motorosnak tartanak istentiszteletet Hamburgban

Létrehozás: 2010. június 11., 09:02 Legutolsó módosítás: 2010. június 11., 09:15

Hamburg – „A kanyar mögött” – ez a mottója az ezévi motoros istentiszteletnek (MOGO), amelyet Hamburgban rendeznek. Vasárnapra (2010. 06. 13.) mintegy 30 ezer motorost várnak az egész Német Szövetségi Köztársaság területéről. Forrás: epd, evangelikus.hu

Ebben az évben ez lesz az első szabadtéri istentisztelet Észak-Németország legnagyobb barokk templomának, a hamburgi Michelnek a környékén. A kikötőváros sok utcáját lezárják hétvégén. A motorosok mintegy 40 kilométeres konvojt alkotnak majd – jelentette be az egyik motoros-lelkész, Erich Faehling.

A hamburgi Michelbe várják Maria Jepsen püspökasszonyt is, aki már többször volttiszteletbeli vendége a MOGO-nak.

2003-ban, a húszéves évfordulón életében először fel is ült egy motorra és egy Harley Davidson utasaként részt is vett az istentisztelet utáni konvojmenetben. Ebben az évben pedig Szentpétervárra is elutazik majd, ahol június 20-án szintén lesz egy motoros istentisztelet. Hamburg és Szentpétervár partnervárosok, így kerül megrendezésre ott ez az alkalom.

A MOGO-t rendező egyesület szeretne idén, a 27. évfordulón létrehozni egy alapítványt, amelynek az lenne a feladata, hogy a MOGO-t anyagilag fenntartsa.

A MOGO-t rendező egyesületnek van Husumban, Kielben és Kölnben is telephelye, amely évente már 250 ezer euróba kerül. Az összeg negyedét szponzorok adják, és az Észak-Elbai Portestáns Egyház pedig 15 százalékban támogatja őket.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben