Hanson püspök: Miről teszünk tanúságot?

Létrehozás: 2009. október 26., 11:42 Legutolsó módosítás: 2009. október 26., 11:43

Genf – A Lutheránus Világszövetség elnöke Mark S. Hanson amerikai püspök arra szólította fel a Lutheránus Világszövetség tanácsának tagjait, hogy döntéseik meghozatala közben mindig vegyék figyelembe azt is, vajon szavazatuk az LVSZ jövőjét erősíti-e vagy sem. A kérdésekhez tartozik a gyorsan változó ökonómiai helyzet, az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, valamint az új tagfelvételek kérdése is. Forrás: LWI

Hanson, aki az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELKA) vezető püspöke arra szólította fel a tagokat, hogy az üzletvezető vezetői feladatokra koncentráljanak.

„Miről teszünk tanúságot? Milyen történelemről fogunk mesélni?” – tette fel a kérdést Hanson, aki az idei tanácsülés fontos kérdésének tekinti, hogy kit fognak a tagok megávlasztani az LVSZ főtitkárának.

Az LVSZ-elnök azon meggyőződésének adott hangot, mely szerint a tanácskozás végén szükséges lenne tisztázni, milyen célkitűzései vannak a szervezetnek a nézve, és készíteni kellene egy tervezetet a fejlődés menetére vonatkozóan. Az alap dokumentumok bizonyos szövegeiben is változásokat kellene eszközölni, de szükséges lenne azt is tisztázni, hogy mely döntések meghozatalában számít a tanács és melyben a genfi titkárság szava.

Hanson a finanszírozással kapcsolatban megjegyezte, hogy az LVSZ-nek a jövőben még jobban oda kell figyelnie a vagyon hűséges kezelésére, mivel a szervezet nagyobb kihívásoknak van kitéve. Hanson, egyháza, az ELKA példáját hozta fel, ahol a tagok számának csökkenése és az adományok visszaesése miatt a helyi gyülekezetek támogatására nagyobb figyelmet fordítanak.

Hanson szerint fontos, hogy párbeszédet folytassanak a tagegyházak különböző témákban, de a házasság, a család és az emberi szexualitás és a munka kérdésében felvetettek befolyásolhatják a szervezet egységét.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben