Haiti: Az adományozási kedv nem lankad – Van remény a minőségi segítségnyújtásra

Létrehozás: 2010. február 16., 16:40 Legutolsó módosítás: 2010. február 16., 16:42

Genf – A Lutheránus Világszövetség Haitin segítő szolgálatának igazgatója, Eberhard Hitzler örül annak, hogy a Haitin pusztító földrengés világszerte megmozdította az embereket. Nem csak az északi félteke országainak lakói támogatják a túlélők ellátását, hanem eégsz Latin-Amerika, de Afrika és Ázsia tehetősebb államai, egyházai és segélyszervezetei is adománygyűjtési akciókat indítottak. Sok egyház és segélyszervezet küldte munkarását Haitiba. Forrás: LWI

Az LVSZ-hez közel álló szervezetek számos munkatársa döntött úgy, hogy egy napi munkabéréről lemond és ezt Haiti megsegítésére ajánlja fel – magyarázta Hitzler. A szolidaritás nyilvánvalóan megható jele az is, hogy a Rangpur Dinajpur Rural Service (RDRS) 2000 munkatársa döntött úgy Bangladesben, valamint az LVSZ egész indiai munkatársgárdája, hogy egyöntetűen támogatja a kezdeményezést.

Sierra Leone Evangélikus-Lutheránus Egyháza is úgy döntött, hogy a Lutheran World Relief által számukra kiutalt segélyszállítmányt ne Sierra Leonéba szállítsák, hanem egyenesen Haitire.

Hitzler számára ez a segítőkészség is megmutatta, hogy a lutheránus egyházak világszerte élő közössége valóban szolidáris a szegényekkel és a szükséget szenvedőkkel.

„Világossá vált az is, hogy az adományok és a diakóniai cselekedetek nem csak az északi egyházak privilégiuma. Az LVSZ tagegyházai pedig a világszervezet segítő szolgálatát valóban magukénak érzik” – tette hozzá Hitzler.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben