H1N1: sokkolta a hívőket a szenteltvíz-adagoló

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. november 13., 11:24 Legutolsó módosítás: 2009. november 13., 11:24

Róma – Az új típusú influenza terjedése miatt sok templom felhagyott azzal a hagyománnyal, hogy a hívők a szenteltvíz tartóba mártsák kezüket. Egy olasz feltalálónak azonban a modern technika segítségével sikerült megoldania a problémát. Forrás: BBC, Inforádió

A H1N1 vírus terjedése miatt különösen veszélyessé váltak a templomok szenteltvíz tartói, így Olaszországban sok helyen úgy döntöttek: nem engedik a hívőknek, hogy a kezüket a tartóba mártsák.

Luciano Marabese azonban feltalálta az automatikus szenteltvíz-adagolót, aminek segítségével nem kell belemártani a kezet, mivel azt egy infrafény érzékeli és az ujjakra fröcsköli a szenteltvizet.

Egy észak-milánói pap elmondta: először kissé sokkolta az újítás a templomba érkezőket, de aztán lelkesedtek érte, és hozzászoktak, mert belátták, hogy így nem kell tovább aggódniuk, hogy a szenteltvíz miatt kapják el az újinfluenzát.

A szerkezet feltalálója már több száz e-mailt kapott a világ minden tájáról, amelyben érdeklődtek a termék iránt. „Többen leírták, hogy tartva a fertőzéstől nem merik belemártani kezüket a szenteltvízbe, mások pedig bevallották, hogy csak a márványtartó szélét érintették meg, úgy téve, mintha a víz is érintené az ujjukat.”

Olaszországban harminc körülre teszik azok számát, akik a H1N1 vírusfertőzés miatt haltak meg.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

szomorú

Elküldte Takács Anett idő 2009. november 15., 18:15
Szóval ezek szerint akkor a szentelt víz fertőző.Vagyis akkor az nem is szentelt víz,mert mióta fertőző az,ami állítólag szent és az úrvacsora sem Krisztus teste és vére ,hanem csak egy pohár bor,némi "rágcsálnivalóval".Hát nem tudom,elgondolkodtató...