Gyermekpszichológus: Jézus példakép a szülőknek

Létrehozás: 2010. április 01., 10:20 Legutolsó módosítás: 2010. április 01., 10:22

Hannover – A hannoveri, hazájában és világszerte ismert gyermekpszichológus, Wolfgang Bergmann könyve érdekes témával foglalkozik. Jézust állítja a szülők elé példának legújabb könyvében, melynek címe: „Titkokkal teli gyermekvilág, mint a mennybolt”. Forrás: epd.de, reformatus.hu

A hannoveri terapeuta azt a kérdéskört vizsgálja gyakorlati könyvében, hogy mit tanulhatnak a szülők a bibliai Jézustól. Jézus magatartásában lenyűgözi a pszichológust az, ami a pedagógusoknak is példaértékű lehet, nevezetesen: mit tesz Jézus azért, hogy még a legdeprimáltabb, lehangoltabb gyermek is Őmellette húsz perc múltával mosolyra fakad. Bergmann úgy írja le Jézust, mint aki nem ismeri a kompromisszumokat. Ő szemben úszott az árral. Mindig konkrét volt, radikális és soha sem langymeleg.

„Én csak slattyogni tudok e példa után” – írta a szerző érdekes könyvében. A pszichológus nagyon elmarasztalja a teljesítménykényszert és a tökéletességre törekvést: „Mit tanulunk szülőként Jézustól? Ilyet például: hagyjatok fel azzal a görcsös törekvéssel, hogy gyermeketekből tökéletes felnőttet neveljetek!” Bergmann elégedetlen az óvodai neveléssel is, ahol már a kicsinyeket meghajlásra, beletörődésre nevelik.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben