Guinness-rekordot döntöttek a Hamburgi Filharmonikusok

Létrehozás: 2009. március 04., 22:47 Legutolsó módosítás: 2009. március 04., 22:48

Hamburg – Egy koncert, ötven helyszín, száz muzsikus és egy Guinness-rekord a Hamburgi Filharmonikusok legutóbbi hangversenyének mérlege. A zenekar 100 zenésze Hamburg összesen 50 pontján adott egyszerre koncertet. A karmester, Simone Young a St. Michaelis templom 82 méter magas tornyából dirigálta Brahms második szimfóniáját a zenészeknek, akik egyebek közt a városháza előtt, a kikötőnél és a főpályaudvaron ültek fellépőruhában, kottaállvánnyal. Még a Reeperbahn, a híres mulatónegyed egy szexboltjában is játszott egy muzsikus. Forrás: MTI

A karmester utasításait egy-egy tévékészüléken követték a zenekar tagjai. Az egyes helyszíneken nem csupán az ott muzsikáló zenész játéka volt hallható, hanem az előre felvett teljes mű, amelyet cd-lejátszó, erősítő és hangfalak segítségével élvezhetett a nagyérdemű.

A hétfő esti előadás több mint tízezer embert vonzott, a Guinness Rekordok Könyve szerkesztősége pedig szerdára már hitelesítette is a „különböző helyszíneken egyszerre tartott legnagyobb koncert" kategóriájában felállított rekordot.

A Der Spiegel című hamburgi hírmagazin szerint az akció jól sikerült reklámfogás, amelyre azért volt szükség, mert a klasszikus zene kedvelőinek tábora egyre zsugorodik. A filharmonikusok városi riválisa, a Hamburgi Szimfonikus Zenekar is igyekszik; újabban az interneten élőben közvetítik a próbákat – írja online kiadásában a Der Spiegel.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben