Göring-Eckardt: Jó úton halad a drezdai Kirchentag

Létrehozás: 2010. június 03., 12:57 Legutolsó módosítás: 2010. június 03., 13:00

Drezda – Katrin Göring-Eckardt a Kirchentag elnökasszonya úgy látja, hogy minden a legjobb úton halad a 2011-ben Drezdában megrendezésre kerülő Protestáns Egyházi Napokkal kapcoslatban. Forrás: ekd.de, evangelikus.hu

Drezdában kedden tekintették meg az egyházi napok helyszíneit, és tárgyalásokat folytattak a szervezésben segédkező partnerekkel is. A munkálatok már elkezdődtek a szász tartományi fővárosban.

A drezdai keresztény találkozó pontosan egy év múlva június 1. és 5. között kerül majd megrendezésre.

„Szeretnénk, ha itt, a keleti régióban is fel tudnánk majd rázni, fel tudnánk majd lelkesíteni az embereket” – magyarázta a Zöldek politikus asszonya, a Bundestag elnökasszonya. A találkozónak Kelet-Európa lesz a témája.

„A Kirchentag nem egyszerűen egy politikai akció, itt a spiritualitás, a hit és a keresztény értékek nagy szerepet játszanak. Itt Drezdában ezt azoknak az embereknek is érezniük kell majd, akik épp az értékeket keresik” – mondta Görig-Eckardt.

A Kirchentagra százezer embert várnak. A büdzsé kereken 14 millió euróra rúg. 5,5 milliót az ország, 2 milliót a város, 1 milliót a tartományi egyház és 400 ezer eurót a szövetség ad. Ehhez jönnek a résztvevők befizetései, és a szponzorok támogatása.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben