Genfben az LVSZ nagygyűlést készítették elő

Létrehozás: 2009. október 29., 08:21 Legutolsó módosítás: 2009. október 29., 08:23

Genf – A Ltuheránus Világszövetség Tanácsa a napokban ülésesik a Genf melletti Chavannes-de-Bogisban, ahol a jelenlévő tagok meghallgatták a dél-afrikai Angelene Harriet Swart beszámolóját a 2010-es stuttgarti nagygyűlés előkészítéséről és aktuális állásáról. A Swart által vezetett előkészítő bizottság a napirendi tervekről és az anyagi kérdésekről készített beszámolót. Forrás: LWI


A nagygyűlésen a világ élelmezési proglémái lesznek az egyik téma, a „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” – jézusi idézet lesz a mottója az összegyülekezésnek. A küldöttek megszavazták a nagygyűlés dalát is, a „Give, give us” című dalt.

A tanács javaslatára egy teológusokból álló csapat fogja kidolgozni a témákat, amelyek a gazdasági- és klímaválság okozta kérdésekre igyekeznek majd válaszokat keresni, biblikus, teológiai, etikai és gyakorlati perspektívákat felvázolva.

A tanácstagok már megkapták a munkaanyagot ehhez, amelyet az érdeklődők a www.lwb-vollversammlung.org oldalról is letölthetnek.

„Egy rendkívül spirituális gyűlésre számítunk, amelyek erős impulzusokat fognak adni szellemi és lelki életünknek, valamint a gyülekezeteink életének” – folytatta a hozzászólást az egyházfőtanácsos, Klaus Rieth, a Württembergi Evangélikus Tartományi Egyház missziói, ökumené és fejlődési munka referense, aki reményét fejezte ki, hogy a stuttgarti találkozás az egész német társadalomnak nyílt üzenetet fog közvetíteni.

Addig is azonban a delegáltaknak a következő konferenciáik lesz nek még: Afrika: Március 23-28.– Abuja (Nigéria);
Ázsia: December 4-9. – Bangkok (Thailand);
Európa: Március 13-17. – Pozsony Bratislava (Szlovákia);
Latin-Amerika és a Karib-tenger térsége: Április 12-16. – Buenos Aires (Argentína);
Észak-Amerika: Január 29-31. – Kitchener (Kanada).
A nők előkészítő konferenciája október 27-31 között lesz a svájci Bogis-Bosseyban.
Az ifjúsági előkészítő ülést pedig július 11-17. között tartják a németországi Drezdában.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben