Gázrobbanás a beregszászi református diakónián

Létrehozás: 2009. február 08., 13:30 Legutolsó módosítás: 2009. február 08., 13:33

Beregszász - Gázrobbanás történt Beregszászon, a Kárpátaljai Református Egyház diakóniai osztályának területén, a balesetben négy gázszerelő megsérült, és megrongálódott a diakónia épülete. Forrás: MTI / metropol.hu

A néhány napja történt detonációról hétvégi számában beszámoló ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó című lapnak Nagy Béla, a diakóniai osztály vezetője elmondta, hogy a robbanás akkor következett be, amikor a gázórát akarta kicserélni a helyi földgázellátó vállalat négy munkatársa.

A balesetben a szakemberek egyike, akit jelenleg is a járási kórház intenzív osztályán kezelnek, súlyosan megégett, könnyebben sérült három társának az állapota gyorsan javul - közölte a lappal a sebészeti osztály főorvosa.

A diakónia épületében keletkezett kár nagyságát még nem mérték fel, a detonáció a tetőszerkezetet és a szomszédos lakóházat is megrongálta - mondta el Nagy Béla. A baleset körülményeit és következményeit a szakhatóságok vizsgálják, annyi azonban tudható, hogy a megsérült szerelők sokéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben