Gauck: „A hit újra és újra erőt adott!”

Létrehozás: 2010. június 21., 13:56 Legutolsó módosítás: 2010. június 21., 13:57

Berlin – Joachim Gauck korábbi lelkész és az SPD és a Zöldek szövetségi elnök-jelöltje a Bild Am Sonntagnak adott interjújában kifejtette, hogy a hite a legcsodálatosabb ajándék, amit valaha is kapott. Minden kétség ellenére a hite volt az, ami mindig is erőssé tette őt – magyarázta az evangélikus teológus. Forrás: jesus.de, evangelikus.hu

„Hitem elég volt ahhoz, hogy önmagamat is megváltoztassam és az igazságtalan viszonyok között is a változásokért és a szabadságért síkra tudtam szállni” – mondta a 70 éves Gauck, aki szerint a kétség a hit testvére.

Gauck gyerekként már sokat gondolkodott a halál utáni életről és valahogyan úgy értelmezte a halált, mint a hazatérést. Később ezt már nem csak kívánta, de remélte is, hogy gíy van. A legnehezebb azonban az volt a számára, hogy megtanulja, hogyan kell Auschwitz után hinni. Akkor ugyanis az összes gyermekkori képet elveszítette.

Istenről a következőképpen vallott a teológus: „Istennel az emberekben találtkoztam, azokban, akik Jezus Krisztusról és róla meséltek nekem. Bennük olyan erő van, amelyet nem csak ezek az emberek birtokolhatnak. Ez sokkal nagyobb távolságból jön, amit nem tudunk egzakt módon leírni. Csak megközelítő fogalmaink vannak erről.”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben