Főpróbát tartottak a ProChrist evangélizációt szervezők

Létrehozás: 2009. január 27., 12:59 Legutolsó módosítás: 2009. január 27., 13:02

Chemnitz – Egyre több keresztény próbálja meg az evangéliumot leredukálni a sikeres élet receptjévé – mondta Ulrich Parzany (Kassel) lelkész, a németországi Chemnitzben január 25-én megtartott ProChrist evangélizáció főpróbáján. A találkozó egyébként március 29 és április 5 között kerül megrendezésre. Forrás: idea.de

Főpróbát tartottak a ProChrist evangélizációt szervezők

Ulrich Parzany

A keresztények között mutatkozik egy tendencia, amely szeretné az evangéliumokat úgy meváltoztatni, hogy azokat a többi ember jobban el tudja fogadni – mondta Parzany a Chemnitz-Arénában összegyűlt kereken 5 ezer ember előtt. – Az emberek a boldogságot keresik, tehát boldogságot adjunk nekik és mondjuk nekik azt, hogy Jézussal boldogok lesznek. De ez csak egy kifacsart evangélium és csak féligazság. Kínában, Indiában és Nigériában a keresztényeket még mindig üldözik és meggyilkolják. Jézussal élni tehát semmi esetre sem jelent gond nélküli életet, de mindenképp örök életet jelent. Krisztus az élet kulcsa! – magyarázta a prédikátor.

A főpróbát Németország, Európa és Svájc tévécsatornáin át több ezer helyen láthatták az érdeklődők. Eddig 826 hely jelentkezett a ProChrist kezdeményezéshez.
A ProChrist elnöke, Raimund Utsch, örömét fejezte ki, hogy a ProChrist ebben az évben Chemnitzben kerül megrenezésre.

- 25 évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy egyszer Karl-Marx-Stadtban (ma már Chamnitz) fogjuk hirdetni az evangéliumot és azt az egész világban látni lehet majd. De Isten a Marx által hangoztatott mondatot: „Világ proletárjai egyesüljetek!” is képes volt megváltoztatni: a „Világ keresztényei egyesüljetek-ké!” 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben