Főiskolát alapít a KIE Kasselben

Létrehozás: 2009. március 30., 10:18 Legutolsó módosítás: 2009. március 30., 10:20

Kassel – A Keresztyén Ifjúsági Egyesület (CVJM, YMCA) Kasselben főiskolát alapított. „Ez a főiskola is képes lesz hozzájárulni a társadalmi problémák kezeléséhez, s így megoldásához” – nyilatkozta a sajtónak a hesseni tudományügyi miniszter, Eva Kühne-Hörman (CDU) az alapítási ünnepségen. Forrás: jesus.de, reformatus.hu

A főiskola szeptemberben indítja meg tevékenységét ténylegesen. Szakjai: vallás-, és gyülekezeti pedagógia, szociális munkásképzés, szociális-, és gyülekezeti menedzselés. Ez lesz a KIE első németországi főiskolája.

A nem állami szférához tartozók között úttörőnek minősül a KIE vállalkozása. Korábban vagy állami, vagy egyházi iskola létezett Németországban, ettől kezdve egyházhoz közelálló civilszervezet az iskolaalapító.

A Kurhessen-Waldeck Protestáns Egyház prelátusnője, Roswitha Alterhoff a főiskola alapítását méltatva kijelentette: „Olyan lépés ez, ami sok jót hozhat”. A főiskola alapítása valójában 20 éven át készült, nehéz volt az út, sok visszaeséssel.

A főiskola sajtóreferense, Stefan Westhauser szerint az a fontos, hogy fiatal emberek magas kvalitású tudáshoz és diplomához juthatnak a főiskolán.

Szeptembertől 3 tagozat, 2010-től négy tagozat működik majd a főiskolán. 2012-ig a teljes létszámnak kell beállnia. 320 főiskolai hallgatót 12 főállású professzor gondoz, tanít, 2014-től mesterképzés is indul. A havi tandíj 240-280 euró között mozog szakoknak megfelelően. A főiskola nemzetközi, 2010-től angol nyelven is folyik majd az oktatás.

A KIE külföldön már működő főiskoláival cserekapcsolatok jönnek létre, így a mexikói, uruguayi, brazil, USA-beli, angliai, indiai és hong kongi testvérintézményekkel.

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben