Fliege újabb botrányt kavart – Bűneit magának akarja megtartani

Létrehozás: 2010. július 02., 09:37 Legutolsó módosítás: 2010. július 02., 09:41

Berlin – Az egykori tévés lelkész, Jürgen Fliege számára nem halt meg Jézus Krisztus a kereszten. Ezt mondta a Német Protestáns Egyház lelkésze a Sat1 német tévécsatorna Chrismon plus Rheinland című műsorában. A lelkész bűneit magának akarja megtartani. Forrás: pro-medienmagazin.de, evangelikus.hu

„Margot Käßmannt mindenki kedveli. Ön is, Fliege úr?” – tette fel a kérdést a két hónappal ezelőtt nyugdíjba vonult talkshow lelkésznek a műsorvezető. „Nem, én nem” – válaszolta Fliege, aki azonban megérti, miért kedvelik az egykori püspökasszonyt olyan sokan.

Hiszen Käßmann tisztán és világosan beszélt társadalmi és politikai kérdésekről, például akkor is, amikor újévi prédikációjában az afganisztáni helyzetre is kitért. De a II. Ökumenikus Egyházi Napokon is, amikor azt mondta, hogy a fogamzásgátló tabletta Isten ajándéka.

„Ő olyan dolgokról beszélt, amelyekről általában az egyházban nem beszélnek. Ami ezáltal fényre kerül, az csodálatos” – mondta Fliege.

„Ő az evangélikus egyház Anzelm Grünje, ám ha teológusok előtt kell beszélnie, újra felveszi a dogmanyelvet, így aztán teológiailag nem nagy szám, hiszen nem kérdőjelezi meg a vér-, bűn- és bűnösségteológiát. teológiája tehát gyenge, mint elődjeié is az volt. Az evangélikus, protestáns egyház neurotikus programját skandálja" – tette hozzá a lelkész és amikor a showműsor vezetője rákérdezett arra, mit ért neurotikus programon, a következőket felelte:

„Az élő Krisztus számomra sokkal fontosabb, mint a keresztre szegezett. Számomra ő nem ment a keresztre. Ő nem veszi el minden bűnömet, azokat én meg akarom tartani. A bűneim életem szemétdombja, és ebből kinő majd valami. Aki Jézus véréről beszél, az csak vért arat. Amire szükségünk van, az a harmadik évezred kegyessége. Az egyház spirituális örökségét újra fel kell fedezni. Imádkozáskor felállunk, énekléskor leülünk. Pont fordítva kellene ennek lennie.”

Jürgen Fliege a rajnai egyházban volt ordinált lelkész. 1994 és 2005 között a Fliege nevű talkshow moderátoraként dolgozott az ARD-nél. 1999-ben Istent „az öreg gengszer ott fent” – szöveggel illette. 2006 óta a Help TV betelefonálós csatornán a Fliege világa című műsort vezette, amelyet végül 2008-ban állítottak le. A műsort azóta csak az interneten adták. A műsorban a lelkész jelenségekről, angyali jelenésekről, halálon túli életről, alternatív gyógymódokról beszélget vendégeivel.

Jürgen Fliege egy havi magazint is megjelentet „Fliege – Die Zeitschrift” címmel és van egy alapítványa is, amely bajba jutott embereknek segít. 20 könyvet írt, a legújabb publikációi a következők: A víz gyógyító ereje, Ó, áll még egyszer fel, te halott Isten! 2009-ben szövetségi érdemkereszttel tüntették ki.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben