Film készül Mohamedről

Létrehozás: 2009. november 04., 11:16 Legutolsó módosítás: 2009. november 04., 11:19

Hollywood – Nagyszabású filmeposzt tervez A Gyűrűk Ura-filmek mögött álló egyik amerikai producer és egy katari médiacég az iszlám vallás legfőbb prófétájáról, Mohamedről. Forrás: est.hu

Barrie M. Osborne szerint – aki a Reutersnek nyilatkozott terveiről – a vállalkozás nemzetközi összefogás lesz és célja, hogy „hidat építsen a kultúrák közé”. „Filmünk meg fogja tanítani az embereknek az iszlám vallás valódi üzenetét” – mondta Osborne. Ezek azonban még csak távlati tervek, hiszen a 150 millió dolláros költségvetésből készülő, angol nyelvű projekt gyártását várhatóan 2011-ben kezdik el. 

Habár az iszlám szabályai szerint a Próféta képi, így mozgóképi ábrázolása is istenkáromlásnak számít, a nagyszabású vállalkozásban egy katari médiacég, az Alnoor Holdings is részt vesz. A társaság alelnöke, a nemzetközi projektekért felelős Raja Sharif nyilatkozata szerint végleges megállapodást majd a jövő évben kötnek a filmesekkel. Az Alnoor egyébként azt reméli, hogy a terv „a legkiemelkedőbb nemzetközi tehetségeket” vonzza majd a produkcióba. 

Az amerikai producer, Barrie M. Osborne korábban A Gyűrűk Ura-trilógián kívül olyan filmek gyártásában vett még részt, mint a Mátrix, az Ál/arc vagy A leggyorsabb Indian. Nem a Mohamed-film lesz az első olyan munkája, melyben egy távoli, idegen kultúrát próbál bemutatni: 1994-ben ő volt a Húsvét-szigeteken játszódó Rapa Nui egyik executive producere. Az iszlám vallást egyébként világszerte mintegy 1,3 milliárd ember gyakorolja. 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben