Evangélikus Kirchentagra készülnek Brémában

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. január 16., 14:52 Legutolsó módosítás: 2009. január 16., 17:55

Bréma - Május 20 és 24 között kerül idén megrendezésre a 32. Német Evangélikus Kirchentag (Egyházi napok). Az előkészületeket végző elnökség egyik tagja, Christoph Bertram szerint a rendezvénynek maradandó hatásai lesznek az emberek mindennapjaira is. Forrás: EKD.de információi alapján Bolla Zsuzsanna

Evangélikus Kirchentagra készülnek Brémában

A Kirchentag logója

- 60 évvel a Német Szövetségi Köztársaság megalapítása után meg kell szellőztetnünk a demokrácia fogalmát és szeretnénk a kliséket is megkérdőjelezni - magyarázta a politikatudományok szakértője a Kirchentagról tartott első sajtótájékoztatón.
A Kirchentag igéje az "Ember, hol vagy?" ige lesz, Mózes első könyvéből, 3. fejezet 9. vers. A májusi rendezvényre kereken 100 ezer embert várnak.
- Bréma kitűnő a rendezvényre, hiszen a Hansa városnak van egyfajta közösségteremtő és intimitást sugárzó ereje is. A város emellett rendkívül nyitott, ami a globalizáció és a gazdasági krízis idején nagyon fontos - hangsúlyozta Bertram.
Bréma polgármestere, Jens Böhrnsen (SPD) nagyon örült a maga részéről a rendezvénynek: - A Kirchentag egy nagyszerű, és egyedülálló alkalom, hiszen hol van olyan rendezvény, ahol ennyi különböző ember össze tudna jönni?

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben