Európa leelőzte Oroszországot az ateizmusban

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. december 01., 09:55 Legutolsó módosítás: 2008. december 01., 09:56

Párizs - "Európa az ateizmus olyan szintjét érte el, amelyet Oroszországnak nem sikerült elérnie még a szovjet korszak kényszerítő-totalitárius politikája után sem" - jegyezte meg Alen de Benua, ismert francia tradicionalista-filozófus, az "Új jobboldal" értelmiségi irányzat alapítója. Benua úgy véli, hogy Európa megdöntötte a Szovjetunió "rekordját" a tömeges ateizmus szintjében. Forrás: interfax-religion.ru / reformatus.hu


Benua szerint a vallásos értékek "jók a mai Oroszország számára, de nem jók Európa számára". "Hiszen az Európai Unióban egy vallási értékekre alapuló párt a választásokon legfeljebb 0 százalékot érhet el" - jegyezte meg a filozófus a Moszkvai Állami Egyetem Konzervatív Kutatások Központjában orosz tudósokkal való találkozóján.
Elmondta, hogy míg 30 évvel ezelőtt Franciaországban törvény tiltotta a homoszexualitás propagandáját, ma ezt egy másik törtvény váltotta fel, amely "tiltja, hogy valaki rosszat mondjon a homoszexualitásról". A francia iskolákban pedig tankönyvek vannak a "homofóbia ellen". Válaszában a Moszkvai Állami Egyetem Elméleti Politológia Tanszékének vezetője, Valerij Rasztorgujev professzor azt a következtetést vonta le, hogy "a konzervativizmus csak Oroszországban lehetséges, mert az igazi konzervativizmus arra hivatott, hogy válaszoljon arra a kérdésre: van-e helye Istennek az ideológiában".

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben