Erkölcsiség híján katasztrófához vezethet a pénzügyi válság

Létrehozás: 2008. december 03., 11:33 Legutolsó módosítás: 2008. december 03., 11:34

Róma - A Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője arra figyelmeztet, hogy a pénzügyi válság katasztrófába torkollhat, ha nem találnak a társadalom minden rétegét érintő megoldásokat, amelyek tiszteletben tartják az erkölcsöt. Forrás: Magyar Kurír

Erkölcsiség híján katasztrófához vezethet a pénzügyi válság

Celestino Migliore

„A világnak újra fel kell ismernie bizonyos alapvető igazságokat a pénzzel kapcsolatban. Ilyen az, hogy a munka előbbre való, mint a tőke, az emberi kapcsolatok fontosabbak, mint a pénzügyi tranzakciók, és az erkölcsiség nagyobb érték, mint a hatékonyság" – nyilatkozta Celestino Migliore érsek a Vatikáni Rádiónak november 28-án, a Katarban megrendezett nemzetközi fejlesztés- és pénzügyi konferencia előestéjén.

„A jelenlegi pénzügyi válság katasztrófához vezethet, ha nem akadályozzák meg, hogy hatásai további válságokat idézzenek elő a gazdaságban, valamint az élelmiszer- és energiaellátásban" – figyelmeztetett Celestino Migliore érsek, aki a vatikáni delegáció vezetőjeként vesz részt a november 29-től december 2-ig tartó katari konferencián – tudósít a CNS.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben