Ennyi levelet még soha nem kapott a „Jézuska”

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. december 14., 10:46 Legutolsó módosítás: 2009. december 14., 10:48

Engelskirchen – Minden eddiginél több kívánságlista és „Jézuskához” címzett levél árasztotta el eddig az engelskircheni karácsonyi postafiókot. Forrás: MTI

A Német Posta tájékoztatása szerint Szenteste előtt két héttel – tehát még az utolsó nagy roham előtt – ötvenöt országból már több mint nyolcvanötezer kisgyerek küldött levelet a „Jézuskának”. Tavaly egész évben összesen 145 ezer levél érkezett.

A posta elmondása szerint a kislányok többnyire rózsaszín és csillogó dolgokat kérnek, például varázspálcát, de a játéklovak és a társasjátékok is előkelő helyen végeznek listáikon.

A Wuppertalban élő kis Marie ehelyett inkább egy kistestvért szeretne. Levelében azonban feltételeit is leírta: „csak akkor kell, ha nem üvölt, mert akkor azonnal vissza is viheted".

A fiúk inkább gyakorlatiasabb dolgokat kérnek, például „egy nagy elektromos darut, amely a szobámat is kitakarítja helyettem”, vagy jó jegyeket az iskolában.

A borítékra rá kell írni: „A Jézuskának”, 51777 Engelskirchen. A „Jézuska postafiókjába” december 22-ig érkező összes levélre a gyerekek választ kapnak, amennyiben kívánságlistájuk mellé nem felejtik el megírni saját címüket.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben