Elnökökkel találkozott a pápa

Létrehozás: 2009. július 10., 09:36 Legutolsó módosítás: 2009. július 10., 09:42

Róma – XVI. Benedek délelőtt 11 órakor fogadta Kevin Rudd ausztrál miniszterelnököt és kíséretét; majd Ivan Dias bíborossal, a Népek Evangelizálása Kongregáció prefektusával; végül Lee Myung-bakot, a Koreai Köztársaság elnökével és kíséretével találkozott. Forrás: Magyar Kurír

Elnökökkel találkozott a pápa

A pápa és az ausztrál miniszterelnök

Miután XVI. Benedek kihallgatáson fogadta Kevin Rudd ausztrál miniszterelnököt, a politikus Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral találkozott. A megbeszéléseken, megemlékezve a Szentatya 2008 júliusi Sydney-be tett útjáról, kiemelték az egyházi és a polgári hatóságok közötti kitűnő együttműködést az ifjúsági világtalálkozó szervezését illetően. Megvitatták továbbá az aktuális nemzetközi és ausztráliai helyzetet, a vallásszabadság tiszteletben tartásának kérdését és a környezetvédelmi problémákat érintve.

* * *

A pápaés Lee Myung-bak találkozóját követően a Koreai Köztársaság elnöke Tarcisio Bertone bíborossal és Dominique Mamberti érsekkel, a Vatikán államközi kapcsolataiért felelős titkárával találkozott.

A megbeszélések során a felek közös érdeklődésre számot tartó kérdésekről tárgyaltak, többek között a gazdasági válság hatásairól a legszegényebb országokra vonatkozóan és a Koreai-félsziget politikai és társadalmi helyzetéről.

A kétoldalú kapcsolatok terén hangsúlyozták a Koreai Köztársaság és a Szentszék között fennálló jó kapcsolatokat, az ökumenikus és vallásközi dialógust, valamint az egyház és az állam közötti együttműködést oktatási és szociális téren.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben