Ellopták Lisieux-i Szent Teréz ereklyéjét egy torontói templomból

Létrehozás: 2009. június 25., 12:59 Legutolsó módosítás: 2009. június 25., 13:01

Torontó – A torontói Szent Mihály-templomból eltulajdonított, pénzérme nagyságú ereklyét könnyen a zsebébe csúsztathatta az ismeretlen tettes. Forrás: Magyar Kurír

A tolvaj feltehetőleg úgy tett, mintha a szent földi maradványai előtt imádkozna, amikor – valószínűleg a vasárnap déli és délutáni szentmisék közti időszakban – lefeszítette az ereklyét tartalmazó plexiüveg tartót. „A templom mindennap reggeltől estig nyitva van, sokan jönnek be imádkozni. A vasárnap déli misén ezernél is több hívő tartózkodik itt. Sokan letérdelnek a szobor előtt; vannak, akik közben a kezükkel megérintik a szobrot, úgyhogy nem lehet igazán látni, mit csinálnak. Ha valakit ebben a testhelyzetben látunk, nem küldjük el onnan" – mondta a történelmi múltú templom szóvivője.

A tolvaj csak a 3000 és 5000 dollár közöttire becsült értékű ereklyét vitte magával, annak kis ezüsttartóját otthagyta. Ugyancsak nem szerezhette meg a Vatikán által kiadott hitelességi bizonylatot, amelyet az irodában őriznek. Ennek hiányában nem tudja igazolni a leendő vevők előtt az ereklye valódiságát – olvasható az ottawacitizen.com internetes oldalon.

A Szent Mihály-templomban korábban is történt hasonló jellegű lopás. 2000-ben Jézus keresztjének egy darabkáját lopták el, ami sohasem került meg. A 2009. május 31-én történt legutóbbi eset után templom nyitott részében kiállított, értékes Szent Antal-ereklyét a rektorátus területére helyezték át, ahol zárt tárolóban őrzik.

Képünkön a torontói Szent Mihály-templom állandó sekrestyése mutatja azt a helyet, ahonnan a plexi tartót lefeszítették.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben