Ellopták két ciprusi érsek csontjait

Létrehozás: 2010. március 22., 11:23 Legutolsó módosítás: 2010. március 22., 11:26

Nicosia – Ismeretlen tettesek ellopták két 19. századi ciprusi érsek, III. Sofronios és III. Kiryllos csontjait. A két főpap még a 19. század végén, illetve a 20. század elején irányította a ciprusi orthodox egyházat. Forrás: azta.hu

A rendőrség arra gyanakszik, hogy a sírrablók váltságdíjat fognak követelni. A két főpap üres koporsóját az egyik temetőben keletkezett tűz kivizsgálásakor találták meg.  

Alig két hete került elő Tassos Papadopoulos egykori ciprusi elnök ellopott holtteste. Tavaly december 11-én titokzatos körülmények között tűnt el a 2008-ban elhunyt politikus bebalzsamozott földi maradványa.

Papadopoulos 2003 és 2008 között volt a szigetország köztársasági elnöke, keményvonalas, aki ellenezte a sziget egyesítését.

Ezért olyan híresztelések is lábra kaptak, hogy hívei azért lopták el a holttestét, hogy a sziget egyesülésekor nehogy török fennhatóság alá kerüljön. Más pletykák szerint csak váltságdíjat szerettek volna kapni a családtól. Az elnök hozzátartozói azonban határozottan cáfolják, hogy ilyen ügyletbe mentek volna bele.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben