Elköltözik a „Freakstock” keresztény fesztivál

Létrehozás: 2009. április 16., 11:04 Legutolsó módosítás: 2009. április 16., 11:04

Düsseldorf – A jövőben a Jesus Freaks ifjúsági mozgalom által szervezett német találkozó, a „Freakstock” nem a Gotha melletti Boxberg hegyen kerül megrendezésre, hanem Ostwestfale-Lippe-i Borgentreichben, egy egykori katonai területen, amely jelenleg a német kopt-ortodox egyház tulajdonában van. Forrás: idea.de

A Freakstock-szóvivő Martin Hünerhoff (Düsseldorf) elmondta, hogy Gotha város vezetése az elmúlt évben arról tájékoztatta őket, hogy a fesztivál idején a zaj miatt több panasz is érkezett hozzájuk, ezért elhatározták, hogy többet nem adnak lehetőséget a fesztivál megrendezésére.

Hünerhoff szerint az új helyszín sokkal nagyobb konfortot biztosít majd a résztvevőknek, így a családok tagjai házakban lesznek elszállásolva, míg a fiatalabbak alhatnak továbbra is sátrakban vagy lakókocsikban.

A július 29 és augusztus 2 között megrendezésre kerülő találkozó mottója: „Kezeket a szívre!” lesz.

Az elmúlt évben összesen 3 ezer keresztény vett részt a Freakstockon, amelyet 1995 óta rendeznek meg.

A koptok támogatják a fiatalokat

Anba Damian (Brenkhausen / Höxter) kopt püspök nagyon örült a közös munka lehetőségének. Meglepődött, amikor a Jesus Freaks szervezői érdeklődtek nála, de barátsággal és nyitottsággal fogadta őket.

„Büszke vagyok arra, hogy a kereszténység egyik legrégebbi egyháza adhat otthont a kereszténység egyik új kezdeményezésének” – mondta, majd hozzátette, hogy a rendezvény esélyt teremt arra, hogy az ökumenét a gyakorlatban is megéljük.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben