Ejtették az Isten elleni vádat

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. október 18., 19:09 Legutolsó módosítás: 2008. október 25., 16:14

Forrás: BBC

Omaha – Az amerikai Nebraska államban egy bíróságon ejtették az Isten ellen emelt vádat. Marlon Polk bíró visszautasította Ernie Chambers, szövetségi állami szenátor beadványát. Az indoklás szerint a vádiratot nem lehet kézbesíteni. Chambers azonban azt állítja, hogy ha Isten mindentudó, akkor bizonyára tudomása van az ellene folyó eljárásról is. Chambers a bírói ítéletet megfellebbezheti.
A bíráknak már évek óta meggyűlik a bajuk az olyan próbálkozókkal, akik Istent a vádlottak padjára szeretnék ültetni. A brit BBC jelentése szerint a demokrata politikus Isten elleni perével csak azt szerette volna bebizonyítani, hogy Amerikában bárki vádat emelhet bárki ellen.
Az agnosztikus Chambers, aki egyébként még nem tudta eldönteni, Isten létezik-e vagy sem, most azzal vádolta meg a Mindenhatót, hogy a terrorista fenyegetések ellen ne tesz semmit, sőt a földrengések és áradások milliós áldozatai is az ő lelkén száradnak.
Az elmúlt évben, amikor Chambers szintén bírósági úton perelte Istent, az egyik bírósági alkalmazott talált egy olyan iratot az asztalán, amin Isten neve feladóként állt, és amelyben Isten válaszolt a vele perlekedő szenátornak. Az irat szerzője Chambers akkori vádjaira azt válaszolta, hogy Isten a szabad akarattal teremtett emberek által véghezvitt pusztításért nem felelős. Isten írásában azt is megjósolta, hogy Chambers 2008-ban távozni fog hivatalából. A politikus mandátuma novemberben valóban lejár és újra már nem jelöltetheti magát.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben