Egyházi iskolába íratta fiát az ateista brit miniszter

Létrehozás: 2010. január 26., 10:45 Legutolsó módosítás: 2010. január 26., 10:46

London – Az ateista brit külügyminiszter felesége egy éve szorgalmas hívője az Anglikán Egyháznak, különben a gyerekük be sem juthatott volna az egyház által fenntartott iskolába. Forrás: kulturpart.hu

Egyházi iskolába íratta fiát az ateista brit miniszter

David Miliband

Képmutatással vádolják David Miliband brit külügyminisztert, mert annak ellenére egyházi iskolába íratta be a fiát, hogy ateistának vallja magát.

Milibandnak két örökbefogadott fia van, közülük az ötéves gyerek jár szeptember óta az Anglikán Egyház által fenntartott intézménybe. Az iskola felvételi rendszere azt is lehetővé teszi, hogy a vallásos szülők gyerekeit előnyben részestísék.

Bár a külügyminisztérium nem kívánta kommentálni az esetet, a döntés egyik oka lehet, hogy az egyházi iskolák általában magasabb színvonalú oktatást nyújtanak Angliában. A legfrisebb adatok szerint annak 329 középiskolának, ahol a diákok kitűnően teljesítettek, a kétharmada katolikus, anglikán vagy zsidó iskola volt.

„David Miliband is csatlakozott azon szülők népes táborához, akik a kormány oktatáspolitikája miatt kényszerülnek képmutatásra – nyilatkozta az ügyben Terry Sanderson, a Nemzeti Világi Társaság elnöke, aki többek között az egyházi iskolák megszüntetéséért küzd. – Ez egy ördögi kör. Miután az egyházi iskoláknak a jobb eredményeknek köszönhetően jobb a hírneve, ezért a jobb családok ide íratják be a gyermekeiket, ami tovább növeli a különbségeket.”

Később az érintett iskola közleményben reagált a botrányra: „Elsőbbséget élveznek nálunk azok a gyerekek, akik a szüleikhez hasonlóan vallásosak, és rendszeresen járnak templomba. David Miliband felesége több mint egy éve járt hozzánk rendszeresen, mielőtt a fia felvételét kérte volna.”

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben