Disznófejekkel gyaláztak meg malajziai mecseteket

Létrehozás: 2010. január 28., 10:04 Legutolsó módosítás: 2010. január 28., 10:04

Kuala Lumpur – A többségében iszlám vallású délkeket-ázsiai államban az utóbbi néhány hétben több mecsetet és templomot ért támadás. Forrás: Független Hírügynökség

Három disznófejet találtak két mecsetben Malajziában – jelentették be szerdán az ország hatóságai. A többségében iszlám vallású délkelet-ázsiai államban az utóbbi néhány hétben több mecsetet és templomot ért támadás. A rendőrség szerint mindezekért ugyanaz a csoport okolható, amely ellentéteket akar szítani a különböző vallási felekezetek között.

A vaddisznók levágott fejeit Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban két különböző mecsetben találták. A disznó a muszlimok számára tisztátalan állat, ezért a mecsetekbe hajított sertésfejek sértést jelentenek az iszlám hívőknek. 

Az országos rendőrfőnök Musa Hassan szerint a három malacfejet ugyanaz a csoport dobhatta a mecsetekbe, amelyik az utóbbi néhány hétben két mecsetet és 11 templomot támadott meg gyújtóbombákkal. A rendőrfőnök többet nem árult el az említett csoportról, de azt még hozzátette: „Ne játsszanak a tűzzel. Országunk biztonságáról nem alkuszunk!".

A délkeket-ázsiai Malajziában az emberek többsége, mintegy 53 százaléka szunnita muszlim vallású. De az országban jelentős kínai és indiai közösség is él. A wikipedia adatai szerint az iszlám hívőkön kívül Malajziában az emberek 17 százaléka buddhista, 12 százaléka taoista és konfuciánus, 7 százaléka hindu, 6 százaléka keresztény és 5 százaléka egyéb vallású.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben