Dalban prédikál a kínai szerzetes

Létrehozás: 2009. április 16., 10:34 Legutolsó módosítás: 2009. április 16., 10:35

Peking – Rendhagyó eszközökkel népszerűsíti a buddhista tanításokat Shi Daoxin. A szerzetes dalban mondja el prédikációit, számai már most toplistásak. Kritikusai szerint az énekes-szerzetes a vallás szégyene. Forrás: Reuters, Hírsarok

Dalban prédikál a kínai szerzetes

Shi Daoxin

Shi Daoxin lépést tart a korral. A kínai szerzetes - társaival ellentétben - nem csak meditációval tölti a szabadidejét. A pap multimédiás üzenetekkel, dalban juttatja el igéjét a hívőkhöz. A történet két évvel ezelőtt kezdődött: Shi Daoxin akkor érkezett Pekingbe, és adta ki első albumát. Dalszövegei buddhista tanításokon alapulnak, számait az állami televízió- és rádióadók is folyamatosan sugározzák, az interneten számos nézettségi rekordot megdöntöttek.

Modernizáció

A szerzetes szerint lépést kell tartania a korral a vallásoknak is: "Nagyon fontos kérdés, hogy hogyan jelenik meg a buddhizmus a jövőben. Továbbra is a régi szép idők módszereit alkalmazzuk, vagy lépést tartunk a modern világgal és multimédiás üzenetekkel, az internet segítségével érjük el a hívőket? Én ennek az utóbbi csoportnak vagyok az első képviselője."

A buddhizmus szégyene?

A tervek szerint idén adják ki Shi Daoxin második albumát, amelyen könnyen érthető Buddhista dalokat énekel majd az úttörő szerzetes, az eladásokból származó bevételeket pedig jótékonysági célokra fordítják. Mindennek ellenére nem mindenki osztja az egyre növekvő rajongótábor lelkesedését: a kritikusok szerint a napszemüveget viselő, iPod-ot használó Shi Daoxin a buddhizmus szégyene, aki csupán a népszerűséget hajhássza.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben