Canterbury érseke adja össze Vilmos herceget és menyasszonyát

Létrehozás: 2011. január 06., 09:09 Legutolsó módosítás: 2011. január 06., 09:12

London – Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási vezetője esketi majd Vilmos brit herceget és menyasszonyát, Kate Middletont az április 29-re tervezett szertartáson. Forrás: MTI

A herceg irodájának szerdai közleménye szerint a menyasszony a parlament épületét és a Buckingham-palotához vezető híres Mall sugárutat is útba ejtve kocsin érkezik majd a Westminster apátságba.

A 28 éves Vilmos – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött gyermeke, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban és majdan Nagy-Britannia királya lesz – novemberben jelentette be, hogy megnősül.

A hivatalos program szerint a ceremónia helyi idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődik. A szertartást a Westminster apátság főesperese vezeti. Rowan Williams az esketést végzi, és Richard Chartres, London püspöke tartja az ünnepi beszédet.

Az egyházi ceremónia végén az ifjú pár díszfelvonuláson, hintón érkezik a Buckingham-palotába, ahol II. Erzsébet fogadja Vilmos és Kate hivatalos és magánvendégeit.

A házasságkötés estéjén pedig Károly trónörökös ad zártkörű vacsorát, ezt követően a család közeli hozzátartozóival és barátaival táncos mulatságot rendeznek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben