Buddha és Jézus is ukrán volt?

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. március 23., 11:57 Legutolsó módosítás: 2009. március 23., 11:58

Kijev – Egy ukrán tudós ukrajnai helységnevekből vezette le Buddha ukrán eredetét. Szerinte az egyiptomiaknak és Jézusnak is köze van Ukrajnához. Forrás: InfoRádió / Undock.eu

Valerij Bebik ukrán tudósnak feltett szándéka, hogy hatalmas művében bemutassa az ukránok szerepét a világ alakulásában – írja az Undock.eu .

Bebik, aki egyébként az Ukrán Politikatudományi Egyesület igazgatója, kétségtelenül nagy fába vágta a fejszét, még akkor is ha errefelé Kelet-Európában nem ritkák a hasonló próbálkozások.

A kis, vagy függetlenségüktől sokáig megfosztott népek nagy emberei előbb-utóbb találnak valamit, ami azt bizonyítja, hogy népük valaha hatalmas és fontos volt, esetleg a világtörténelem bölcsőjét ringatta. A hazai sumér-elmélet, vagy a románok géta-dák elmélete is ebbe az irányzatba tartoznak – miért lenne ez másként az önazonosságukat lázasan kereső ukránoknál? 

Bebik szerint számos nyelvi és szimbolikus bizonyíték van arra, hogy a mai Ukrajna területén volt a kultúra bölcsője. Még manapság is létezik egy népcsoport Ukrajnában, amely a Budin nevű törzsre vezeti vissza magát. Olyan helységnevek viselik a törzs nevét, mint Buda, ebből kifolyólag teljesen egyértelmű, állítja Bebik, hogy Buddha e törzsből származott. Az már majdnem evidencia, hogy az egyiptomiak is a mostani ukrán területekről vándoroltak délre: ezt a piramisok szőke, kék szemű asszonyai legalább annyira bizonyítják, mint a kopt nyelv, amely rokon az ukránnal.

És itt lép be a képbe Jézus, akiről Bebik – saját véleménye szerint – minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy legalább 3000 évvel azelőtt élt, mint ahogyan a keresztények tartják, és kopt volt. Vagyis szegről-végről ukrán. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben