Brit és ír presbiteriánusok gyűjtenek a Haiti földrengés áldozatainak

Létrehozás: 2010. január 22., 13:49 Legutolsó módosítás: 2010. január 22., 13:54

London – Dublin – Adj, imádkozz, de most! – ezzel a jelszóval hirdetett adakozást a haiti túlélőknek a Brit Presbiteriánus (Református) Egyház. 23 millió font jött össze. Az ír presbiteriánusok is a haiti földrengés hírére azonnal adakozásba kezdtek, és első lépésben 20 000 fontot adtak a katasztrófa által sújtott Haitinek. Az írek emellett még úgynevezett Haiti-vasárnapokat is tartanak. Forrás: reformatus.hu, PCI.org, URCh.uk

Brit és ír presbiteriánusok gyűjtenek a Haiti földrengés áldozatainak

Fotó: AP

Az angol reformátusok létrehozták egyházukban a Katasztrófa Segély Bizottságot, ez koordinálja a segélyeket. John Marsh lelkész, az Egyesült Református Egyház Főzsinatának moderátora szerint amit egyáltalán ebben a helyzetben tenni lehet, az az adakozás és az imádkozás.

„Rövidtávú segítség az azonnali gyakorlati segítés – a hosszabbtávú segítés módja az újjáépítésben való részvételünk”. Ez az adomány, együtt más egyházi és nem egyházi segélyekkel azért is fontos, mert a haitiek adóssága a külföldi bankok felé mintegy 200 évre köti le az ország pénzügyi teljesítőképességét.

Az Ír Presbiteriánus Egyház vezetője, dr. Stafford Carson református lelkész  a gyülekezetek áldozatvállalását kérte Haitivel szemben:

„Amint meghallottuk a haiti borzalmas pusztítás híreit, azonnal tenni akartunk valamit. Tudom, hogy mindnyájan imádkozunk megpróbált testvéreinkért, de a gyakorlati segítségnyújtásra is nagy szükség van. Azonnal 20 000 fontot küldtünk Haitinek. És folytatjuk a gyűjtést”.

A következő vasárnapokon Haiti-vasárnapokat tartanak, s ezek adományát folyamatosan eljuttatják a  rászorultakhoz.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben