Botrányba fulladt a templomi főzőshow

Létrehozás: 2009. március 26., 16:40 Legutolsó módosítás: 2009. március 26., 16:42

Wesselburen – Főzni és énekelni az egyházban – címmel az észak-német tévés szakácsmester, Thies Möller szeretett volna műsort készíteni, ám egy rosszul elsült reklámszöveg miatt a tervek kudarcot vallottak. Most bíróság dönt a kártérítési perben a felek igazáról. Forrás: idea.de

Botrányba fulladt a templomi főzőshow

Thies Möller

„Cook and Sing“ (Főzni és énekelni) címmel március 13-án a Wesselburenben lévő St. Bartholomäus Evangélikus Templomban a 63 éves szakács, barátjával, Roberto Blanco énekessel és egy blue banddel akart főzőshowt rendezni. A gyülekezet lelkipásztora, Ralf-Thomas Knippenberg pártolta a kezdeményezést, ám az egész egy rosszul elsült internetes reklám miatt végül nem került megrendezésre.

Az internetes reklámot Imke Lentz fogalmazta meg, aki a következő szöveggel állt elő: „Ahol az ember általában csak egy ostyát és pár korty bort kap, ott most exkluzív menüt és kiváló italokat szolgálnak fel.”

A szerzőnő szerint ez a szlogen fiatalos és pimasz, de a gyülekezet tagjai ezt istenkáromlónak és az úrvacsora meggyalázásának vélték, ezért tiltakoztak ellene, minek határása a tévés szakács programját lemondták.

Tanja Möller, a szakács felesége és egyben menedzsere azonban nem hagyta annyiban a dolgot és most 11 ezer eutós kártérítést követel, a gyülekezet viszont csak 1800 eurót fizetne.

A felek a itzehoei bíróságon találkoztak egymással, ahol a bíró meghallgatta a panaszt. A gyülekezet most, hogy lerövidítse a jogi hercehurcát, 4 ezer eurót ajánlott a szakácsnak, aki még elgondolkodik az ajánlaton.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben