Betlehemi gyermekkórházért fut maratont a püspök

Létrehozás: 2009. október 30., 15:17 Legutolsó módosítás: 2009. október 30., 15:27

Graz – Franz Lackner grazi segédpüspök személyesen viszi Palesztinába a „run4unity – futás az egységért” kezdeményezés kapcsán összegyűlt adományokat. 600 fiatallal futott a Szentföld beteg gyermekeiért a grazi maratonon – írja a Kathpress.

Rendkívüli szentföldi zarándoklatra indul november elején Franz Lackner grazi segédpüspök. A betlehemi Caritas-gyermekórháznak készül átadni mindazon adományokat, amelyet a 600 fiatallal közösen vállalt „áldozata” hozott az ez évi grazi maraton alkalmával.

A püspök életében először futotta le a teljes, 42,195 kilométeres távot október 11-én; régi álmát megvalósítva, ám – ami szavai szerint még lényegesebb – jó ügyet szolgálva ezzel. „A hosszú futóedzések során volt időm gondolkozni és imádkozni. Mindig az a cél lebegett a szemem előtt, hogy egyházközségünk fiataljaival együtt ily módon enyhíteni tudjuk sok gyermek szenvedéseit” – nyilatkozta Franz Lackner püspök. A maraton, melyet 4 óra 40 perc alatt teljesített, számára „óriási nagy feladat” volt, ám „kis hozzájárulás Betlehem beteg gyermeki számára” – fogalmazott.

*

A betlehemi Caritas-gyermekkórház az izraeli-palesztin határ közvetlen közelében található. A palesztinok lakta terület egyetlen olyan gyermekkórháza, mely koraszülött-, újszülött- és kisgyermekosztállyal, valamint fizioterápiás részleggel rendelkezik. Az intézményhez tartozó szociális szolgálat – az ellátásra szoruló gyermekek ápolásán, gyógyításán túl – a rászoruló családok gondozását és segítését is végzi. A kórház orvosai évente több mint 30 ezer gyermeket kezelnek, vallástól és származástól függetlenül, jóllehet csak 80 ágy áll rendelkezésre. Az intézményt a svájci és a német püspöki konferencia támogatásával működtetik. A költségek 90%-át – a betlehemi gyermeksegély-szervezet közreműködésének köszönhetően – adományokból fedezik.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben