Betiltották az éjszakai harangozást

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2010. szeptember 24., 14:59 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 24., 15:05

Lohr – A lohri evangélikus Feltámadás templom harangozása miatt panaszt emeltek a helybéliek. Protestálásuknak eredménye lett: megszüntették a harangozást. Forrás: idea.de, evangelikus.hu

A torony órája 22 óra és 6 óra között minden negyedórában harangozni kezdett, s ez nem tetszett a környéken lakó 30 embernek, ezért aztán panaszt emeltek a helyi önkormányzatnál.

A jobbára muszlim lakosok még egy egyéves gyerekkel is aláíratták a kérelmet – mondta a helyi esperes, Michael Wehrwein, aki végül úgy döntött, hogy nem pereskedik emiatt, hanem inkább kikapcsoltatja éjszakára a harangot.

Az egyház elöljárói azonban továbbra is úgy tartják, hogy a harangozás része a keresztény kultúrkörnyezetnek, így nap közben szól a harang a településen.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

harang,éjszaka

Elküldte Szabó-Pap Gabriella idő 2010. szeptember 25., 23:01
Nem feltétlenül keresztényellenes, ha valaki nem kedveli, hogy negyedóránként belekondítanak az életébe, még az éjszakai álmából is felverik vele. Civilizált ember nem szólaltatja meg a harangot éjjel, hanem hagyja pihenni embertársait. Szerintem még nappal is elég egy harangozás, a negyedóránkénti kondításnak semmi értelme.