Betiltották a cigiző, söröző Jézus-képeket Indiában

Létrehozás: 2010. február 23., 09:34 Legutolsó módosítás: 2010. február 23., 09:37

Újdelhi – Az indiai Meghálaja tagállam hatóságai olyan könyveket foglaltak le, amelyekben Jézus Krisztust cigarettával és sörös dobozzal a kezében ábrázolták. A BBC pénteki híradása szerint az indiai fővárosban kiadott művet általános iskolai tankönyvként használták, és az ügy óriási felháborodást váltott ki az ország északkeleti részében fekvő Meghálaja tagállamban, ahol a lakók több mint 70 százaléka keresztény vallású. Forrás: Független Hírügynökség

Az istenkáromló műnek nyilvánított tankönyvet Újdelhiben a Skyline kiadó jelentette meg, amely egyelőre nem reagált az ügyben. A vitatott tankönyvre Shillong egyik magániskolájában figyeltek fel. Az írástanuláshoz készített gyakorlófüzetben egy képen úgy ábrázolták Jézus Krisztust, hogy az egyik kezében cigarettát, a másikban sörös dobozt tart.

A többségében keresztény vallásúak lakta indiai tagállam oktatási minisztere, Ampareen Lyngdoh szerint fontolgatják, hogy törvényi eljárást kezdeményezzenek-e a kiadó ellen. Az indiai katolikus egyház pedig az érintett kiadó összes könyvét betiltotta a keresztény iskolákban. Egyúttal felszólították az indiai kormányt, hogy lépjen fel határozottan az istenkáromló Skyline kiadó ellen.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben