Bartolomaiosz beszéde a KEK nagygyűlésén – Ünnep az 50. évforduló alkalmából

Létrehozás: 2009. július 20., 11:19 Legutolsó módosítás: 2009. július 20., 11:20

Lyon – Folytatódott hétvégén is az Európai Egyházak Konferenciája (KEK-CEC). Vasárnap ünnepi üléssel emlékeztek meg a KEK-CEC 50 évvel ezelőtti létrehozásáról, ahol az elmúlt évtizedek meghatározó személyiségei mondták el élményeiket, valamint visszatekintettek az elmúlt évekre. A megszólalók közül a legnagyobb hatása a konstantinápolyi ökumenikus pátriárka, Bartolomaiosz előadásának volt. Forrás: CEC / KEK

Bartolomaiosz beszéde a KEK nagygyűlésén – Ünnep az 50. évforduló alkalmából

Pénteki istentisztelet

Az egyházi vezető, Krisztus főpapi imájára hivatkozva, az egyház egységének helyreállítását minden keresztyén és minden egyház alapvető kötelességének nevezte. Beszédében az ökumenikus együttmunkálkodás erejéről és jövőbeni lehetőségeiről is szólt, ami a világ ökumené nehézségei között biztató és erőt adó lehet. Az ökumenikus pátriárka a következő esztendők feladatai között – nagy tetszést aratóan – a római katolikus egyház CEC tagságának kérdését is felvetette.

A CEC Nagygyűlésének utolsó napján, hétfőn a bizottsági jelentéseket véglegesítik, valamint döntenek a szervezet Központi Bizottságának tagságáról.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben