Az ukrán elnök a Vatikánban járt

Létrehozás: 2009. június 02., 10:08 Legutolsó módosítás: 2009. június 02., 10:10

Róma – XVI. Benedek június elsején, hétfőn délben hivatalos látogatáson fogadta Viktor Juscsenko ukrán elnököt, feleségét és kíséretét. Forrás: Magyar Kurír

pápai audienciát követően az ukrán államfő és külügyminisztere találkozott a vatikáni államtitkárral, Tarcisio Bertone bíborossal, valamint Dominique Mamberti érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával – szerepel a Vatikáni Rádió közlésében.

A látogatásról szóló szentszéki sajtóközlemény szerint a megbeszéléseken áttekintették a nemzetközi helyzetet. Örömmel állapították meg, hogy jók a kétoldalú kapcsolatok Ukrajna és a Szentszék között, amelyeket tovább kívánnak mélyíteni kulturális és társadalmi szinten egyaránt. A felek megerősítették szándékukat, hogy megfelelő megoldást találjanak a még nyitott kérdésekre az állam és az Egyház viszonyában. A Katolikus Egyház segítséget nyújt az ukrán társadalomnak a keresztény értékekre való nevelés terén, valamint a keresztények közötti párbeszédben az egység, a kölcsönös tisztelet és a békés együttélés érdekében.

A találkozót követően Juscsenko elnök és felesége a Sixtus-kápolnába, majd II. János Pál sírjához látogattak. A lengyel pápa 2001-ben tett apostoli látogatást Ukrajnában.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben