Az olaszországi valdensek is megáldják a homoszexuális házasságot

Létrehozás: 2010. szeptember 01., 14:13 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 01., 14:14

Torre Pellice – Olaszországban a protestáns valdensek és metodisták zsinatukon úgy határoztak, hogy engedélyezik azonos nemű párok kapcsolatában megáldását. A döntést a zsinat augusztus 26-án 105 igen szavazattal, 29 tartózkodás mellett fogadta el a Torinó melletti Torre Pellicében. Forrás: ENI, idea.de, evangelikus.hu

A zsinat elnöke, Marco Bouchard a döntést „egy világos és határozott előrelépésnek nevezte, amelyet az egyház és a meleg párok jobb megítélésének kontextusában kell szemlélni”.

A zsinat nyilatkozatában az áll, hogy „Jézus szavai és gyakorlata, amelyeket az evangéliumokban olvashatunk, arra bíztatnak bennünket, hogy üdvözöljünk minden tapasztalatot és döntést, amelyet Isten szeretete övez, szabadon és tudatosan válasszuk.”

A valdensek zsinati döntése előtt egy csoport másként gondolkodó egyháztag, közöttük az olasz parlament egyik tagja, Lucio Malan, fizetett hirdetést jelentetett meg a protestánsok hetilapjában, a Riformában. Ebben óva intettek az azonos neműek házasságának megáldásától, mert ezzel könnyen egyházszakadás jöhet létre és az ökumenikus kapcsolatokra is rossz hatással lehet egy ilyen döntés.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben