Az MDR adó élőben közvetít majd a drezdai Kirchentagról

Létrehozás: 2011. február 02., 10:58 Legutolsó módosítás: 2011. február 02., 11:12

Drezda – Szászországban örülnek a Német Protestáns Egyházi Napok rendezvényének. Számos ember támogatásáról biztosította már a szervezőket. Sok ismert előadó, így Margot Käßmann, Robert Zollitsch és Christian Führer is részt fog venni az alkalmon. Az MDR-rel pedig most szerződtek: ők élőben közvetítenek a Kirchentagról. Forrás: epd, evangelikus.hu

Négy hónappal az Egyházi Napok rendezvénysorozat előtt a Kirchentag elnökasszonya, Katrin Göring-Eckardt Lipcsében együttműködési szerződést írt alá az MDR-rel. A csatorna a június 1. és 5. között megrendezésre kerülő protestáns találkozón hatvan munkahelyes, számos stúdióból álló ARD-riportcentrumot fog berendezni a drezdai Kulturpalotában (Kulturpalast) – mondta az MDR vezetője, Udo Reiter.

A nyitó istentiszteletet az MDR élőben fogja közvetíteni és a kulturális rádió, az MDR Figaro is élőben fog tudósítani a drezdai Zwinger előtt felállítandó színpadról. Továbbá felállítanak majd egy óriási videó falat. Reiter reméli, hogy a csatorna televíziós, rádiós és online híradásaival mindenekelőtt a fiatalabb nézőket fogja megszólítani. A szervezést az MDR1 programigazgatója, Bernhard Hohlfeld fogja koordinálni.

A drezdaiak vendégszeretete már most érezhető: eddig 2300 ember biztosította támogatásáról a protestánsok nagy találkozóját.

Számos prominens személyiség is előadással ígérkezett: a Német Katolikus Püspöki Konferencia vezetője, Robert Zollitsch, az EKD Tanácsának korábbi elnökasszonya, Margot Käßmann, a lipcsei lelkész, Christian Führer és a wittenbergi teológus, Friedrich Schorlemmer is Drezdába jön majd.

A politika területéről is számos ismert személyiség teszi majd tiszteletét. Ott lesz a találkozón a belügyminiszter, Thomas de Maizière, a szövetségi környezetvédelmi miniszter, Norbert Röttgen, a szövetségi tudományos miniszterasszony, Annette Schavan és a Zöldek frakciójának vezetője, Renate Künast is. Mellettük Frank Bsirske, Gesine Schwan és Ernst Ulrich von Weizsäcker jövetelét jelezte.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben