Az ír egyház új kezdeményezésekkel támogatja a házasságot

Létrehozás: 2011. február 15., 13:37 Legutolsó módosítás: 2011. február 15., 13:39

Dublin – Írországban növekszik azoknak a fiatal pároknak a száma, akik a Katolikus Házasság Támogató Szolgálathoz (Accord) fordulnak házasság-előkészítő tanfolyam kérésével. E szervezet az ír katolikus egyház önkéntes ügynöksége, amely támogatást és közvetítést ajánl házaspároknak és családoknak. Forrás: Magyar Kurír

2011 elején százalékkal többen fordultak hozzájuk, mint az előző évben. Idén online szolgáltatással bővült az ügynökség honlapja, ahol a házasság előkészítő tanfolyamokra is lehet jelentkezni. Céljuk, hogy támogatást nyújtsanak a keresztény házasság mélyebb megértéséhez. Gyakorlati információkat is biztosítanak az esküvő lebonyolításához.

Ruth Barror, az ügynökség vezetője biztatónak nevezte, hogy a mai nehéz időkben is sok fiatal pár teszi meg az első lépéseket a kapcsolatuk házassággal való megszentesítése felé. A házasságkötés okai nem változtak az idők során: ezek közé tartozik a szerelem, az egymás támogatásának és a családteremtésnek vágya. Szent Valentin (Bálint) nap alkalmából az ügynökség honlapján javaslatokat ad a fiatal pároknak, hogy hogyan mutassák ki szeretetüket és hűségüket egymás iránt. A weboldalon iránymutatás is található liturgikus füzet elkészítéséhez az esküvői szertartásra, valamint elmélkedések a szeretetről és a házasságról.

Írországban 60 irodája van az ügynökségnek. Az internetes szolgáltatások bővülésének köszönhetően még több emberhez eljut tevékenységük. Adataik szerint 2009-ben 11%-kal nőtt azoknak a házaspároknak a száma, akik az ügynökséghez fordultak problémáik megoldása érdekében. Több mint 40 ezer személynek nyújtottak tanácsadást. A szervezet vezetője szerint a nehézségek ellenére az állampolgárok nagy része ma is a hagyományos házasság mellett áll. Írországban közel 20 ezer pár köt házasságot évente, 75 százalékuk katolikus szertartás szerint.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben