Az Interneten zarándokolnak el Jeruzsálembe

Létrehozás: 2009. április 09., 22:51 Legutolsó módosítás: 2009. április 09., 22:53

Jeruzsálem – Az Internet segítségével a Nagyhéten mintegy 16 ezer felhasználó zarándokolt el Jeruzsálembe egy virtuális zarándokúton. Forrás: idea.de

Az utazáson, amely Betlehemből indulva, Hebronon, Gázán, Sederoton, Jaffán és Tel Avivon át Jeruzsálembe vezet, a brit segélyszervezet, a Christian Aid (London) internetes oldalán vehetünk részt(http://lentpilgrimage.christianaid.org.uk).

Út közben, a zarándokok videókat és fényképgalériákat nézhetnek meg, történeteket olvashatnak és olyan helyeken imádkozhatnak, ahol Jézus is beszélgetett mennyei Atyjával. Nagycsütörtökön például a Miatyánkot arám nyelven lehet hallani, Jézus anyanyelvén.

Ezenkívül út közben találkozhatunk olyan keresztényekkel, zsidókkal és muszlimokkal is, akik a palesztínai területen élnek. Megismerhetjük sorsukat, életüket, megtudhatjuk a közel-keleti konfliktus és a fegyverkezés okait is.

A leicesteri anglikán püspök, Tim Stevens így ajánlja ennek az utazásnak a megtételét:

„Megtanulhatjuk megérteni, miért annyira szent ez a föld a keresztények, a zsidók és a muszlimok számára” – magyarázza a püspök.

Jézus feltámadásának üzenete, halál feletti győzelme azonban az idei húsvétkor is reménységet jelent a Közel-Keletről elmenekültek és az ottani üldözöttek számára is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben